Поставяне на екстеншъни – видове, методи и грижа

юни 27, 2024 в Екстеншъни, Полезно

Поставяне на екстеншъни – видове, методи и грижа

Все повече хора днес търсят начини за удължаване и сгъстяване на косата си. Едно от най-популярните решения е поставянето на екстеншъни. Но какво точно представляват екстеншъните, какви видове съществуват и как се грижим за тях? В тази статия ще разгледаме подробно тези въпроси и ще ти дадем полезни съвети, за да можеш да направиш информиран избор.

Поставянето на екстеншъни е ефективен метод за трансформиране на визията ти, добавяне на дължина и обем на косата, като при правилна грижа и избор на метод, този процес може да бъде безопасен и дълготраен. Важно е да избереш подходящия вид екстеншъни и метод на поставяне, както и да полагаш необходимите грижи, за да поддържаш косата си здрава и красива.

Какви видове екстеншъни съществуват?

Естествена коса

Екстеншъните от естествена коса са най-предпочитани, защото изглеждат и се усещат като истинска коса. Те позволяват термична обработка и стилизиране, което ги прави изключително гъвкави. Естествената коса може да бъде боядисана, къдрава или изправяна, като по този начин се адаптира към различни стилове и желания. Въпреки това, те изискват повече грижи и поддръжка. Важно е да се използват качествени продукти за коса, за да се запази мекотата и блясъка на екстеншъните.

Синтетични влакна

Синтетичните екстеншъни са по-достъпни и лесни за поддръжка. Те не се влияят от влага и не се нуждаят от стилизиране, защото вече имат фиксирана форма и обем. Въпреки това, не могат да бъдат термично обработени и често не изглеждат толкова естествени, колкото тези от естествена коса. Синтетичните влакна могат да бъдат добра опция за краткосрочни промени или специални поводи, когато бюджетът е ограничен.

 

Друго деление на екстеншъните са различните видове на шиене:

 

Ръчно тресирани екстеншъни 

Поради ръчната изработка, тези екстеншъни изглеждат по-естествено и могат да бъдат направени точно според индивидуалните нужди и желания. Лекотата и гъвкавостта ги правят по-удобни за носене. Могат лесно да се адаптират към формата на главата и да се сливат с естествената коса. Те обаче са по-скъпи поради времето и усилията, необходими за изработката им.

Машинно тресирани екстеншъни

Машинно тресираните екстеншъни се произвеждат чрез използване на машини, които автоматично пришиват косата към лента. Процесът е бърз и ефективен и лентата, изработена машинно, е обикновено по-здрава и издръжлива. Но поради използването на повече материал за лентата, те могат да бъдат по-тежки и да причиняват повече напрежение върху естествената коса. Въпреки това, машинно тресираните екстеншъни са по-достъпни като цена.

Техниката Genius Weft

Genius weft е нова подобрена версия на традиционните ръчно тресирани екстеншъни. Техниката Genius Weft е иновативен метод за поставяне на екстеншъни, който комбинира предимствата на различни техники за шиене на треси. Тя се отличава със своите уникални характеристики и предимства. Genius Weft тресите имат изключително тънка и почти невидима лента, която позволява по-естествен вид и усещане. Това ги прави подходящи за хора с фина коса, тъй като не създават излишен обем в корените. Тънката и лека конструкция на лентата осигурява по-голяма гъвкавост и комфорт при носене. Те могат да издържат на ежедневното носене и стилизиране, без да губят своята форма и красота.

Какви са методите на поставяне на екстеншъни?

Клипси

Това е най-лесният и безболезнен метод за поставяне на екстеншъни. Клипсите позволяват лесно поставяне и сваляне на екстеншъните, което е идеално за специални поводи. Те не изискват професионална помощ и можеш самостоятелно да ги поставяш и сваляш в домашни условия. Недостатъкът е, че те могат да бъдат забележими при по-тънка коса и не са подходящи за дълготрайно носене.

Лепене

При този метод екстеншъните се прикрепят към косата с помощта на специално лепило. Лепенето осигурява дълготрайно носене, но изисква професионално поставяне и отстраняване. Този метод е идеален за хора, които желаят да носят екстеншъните си постоянно и искат по-естествен вид. Лепилото обаче може да увреди косата, ако не се използва правилно, затова е важно да се консултираш с професионалист.

Пришиване

При този метод екстеншъните се пришиват към малки плитки, направени от собствената ти коса. Пришиването е стабилен метод, който осигурява дълготрайност и естествен вид, но може да бъде неприятно при неправилно поставяне. Този метод е подходящ за хора с гъста коса, тъй като прикрепените екстеншъни остават на място за дълъг период от време и позволяват различни стилове и прически.

Микро Капси

Капсите са малки метални или силиконови закопчалки, които се използват за закрепване на екстеншъните към косата. Те са почти невидими и не увреждат косата, но изискват редовна поддръжка и пренареждане. Капсите са чудесен избор за тези, които искат дискретен начин на поставяне на екстеншъни. Важно е да посещаваш редовно своя фризьор, за да се увериш, че екстеншъните са добре прикрепени и не причиняват увреждания на естествената ти коса.

Стикери

Удължаването на коса със стикери е популярен метод за добавяне на дължина и обем към косата. Този метод включва прикрепване на специални ленти с коса към естествената коса с помощта на лепящи стикери. Предимството на този вид удължаване е, че е относително лесно за поставяне и сваляне, като същевременно не уврежда косъма. Удълженията със стикери могат да издържат от шест до осем седмици при правилна поддръжка. Те са идеален избор за тези, които желаят бърза промяна във визията си.

Как да се грижим за косата с екстеншъни?

Почистване

Важно е да измиваш косата с мек шампоан и хидратиращ балсам, като избягваш продукти, съдържащи сулфати и алкохоли. Тези съставки могат да изсушат както естествената ти коса, така и екстеншъните. Препоръчва се измиване на косата два до три пъти седмично, за да се предотврати натрупването на мръсотия и мазнини.

Разресване

Разресвай косата внимателно, започвайки от краищата и постепенно преминавайки към корените. Използвай четка с меки влакна, за да избегнеш накъсване и увреждане на косата и екстеншъните. Важно е да разресваш косата си всеки ден, за да предотвратиш заплитане и образуване на възли.

Стилизиране

Избягвай прекомерната употреба на топлинни уреди. Ако използваш такива, винаги прилагай термозащитен спрей. Също така, редовно подстригвай краищата на екстеншъните, за да предотвратиш цъфтеж и увреждане. Ако искаш да промениш цвета на екстеншъните си, консултирай се с професионалист като Elan Hair Boutique, за да избегнеш увреждания и неочаквани резултати.

Поставянето на екстеншъни е чудесен начин да преобразиш визията си и да добавиш обем и дължина на косата си. Важно е обаче да избереш правилния вид и метод на поставяне, както и да се грижиш добре за косата си след това. Така ще се радваш на красива и здрава коса, която ще подчертае твоята индивидуалност и стил. Не забравяй, че грижата за косата с екстеншъни изисква малко повече усилия, но резултатът си заслужава. Внимателно подбраните екстеншъни и правилната грижа могат да превърнат косата ти в истинско бижу, което да подчертава красотата и увереността ти всеки ден.

 Нашият сайт използва бисквитки, за да подобри максимално вашето интернет преживяване. Научете повече в страницата Политика за поверителност.
Приемам